Guide to Rome, Italy – The Eternal city

 

Samladeresor.se samlar mina spännande resor på internet

Att vara ute och resa är en underbar och samtidigt lärorik avkoppling. Det är väldigt intressant att lära sig av andra kulturer ute i världen. Man behöver inte alls åka särskilt långt för att uppleva nya och spännande världar. En tripp till någon stad i Europa ger resenären vidgade vyer.

Innan man reser ut till ett tänkt resmål är det av stort värde om man kan studera landet och staden genom att läsa böcker eller söka information via internet. Har man förberett sig ordentligt får man mycket större behållning av sina resor. Det är så fantastiskt glädjande, när man till exempel finner statyn av ”Romulus och Remus” i Rom efter att vid förberedelserna hemma i Sverige ha läst sägnen om de två pojkarna som fick di av en varginna. Dessa två små pojkar var nämligen de som sedan kom att grunda staden Rom på en av de sju kullarna.

När du skall göra dina resor är det särskilt värdefullt att studera de konstnärer som levt sitt liv eller varit aktiva i den stad eller det land du tänker besöka. Det kanske känns lite tråkigt att sitta och läsa om exempelvis Michelangelo månader innan resan, men det ger ett helt annat djup på upplevelsen när man står inne i Sixtinska Kapellet i Rom och beskådar taket där den stora mästaren under fyra års tid liggande på rygg på ställningar målade bilder ur skapelsen. Det är också bra om man har en genomtänkt plan över vad man vill hinna med att se och uppleva i det nya landet under sina resor. Har man redan då man åker hemifrån en genomtänkt plan är det mycket lättare att hinna med det man vill se och man får då också mer tid över till avkoppling och kanske sol och bad. Det är också alltid värdefullt om man lärt sig en del om de seder och bruk som finns i det land man valt att förlägga sina resor till. På det viset undviker man att stå inne i Barcelona med fickan full av pengar med siktet inställt på en dags shopping när det visar sig att alla affärer är stängda för siesta eller någon fiesta av något slag. Ofta brukar man vilja köpa med sig någon liten present hem till släkt och vänner från sina resor och landets inhemska läckerheter brukar bli mycket uppskattade hemma. Besöker man till exempel Kreta är det alltid trevligt att köpa med sig några små burkar av kretensarnas underbara timjanhonung. Annaresa är en sammanställning av guider till mina spännande resor publicerade på internet till vissa utvalda resmål i Europa.

Billiga resor

När man planerar sina resor vill man ofta hitta billiga hotell. Det allra enklaste sättet att lyckas med det är att på internet söka efter just Billiga resor. Detta gör man bäst på sajter som till exempel flygstart. Om man varje år lyckas hitta billiga resor har man så klart möjlighet att företa fler resor och det är en väldig fördel. Det finns så mycket intressant och vackert att upptäcka i Europa att man hela tiden bör hitta så billiga resor som möjligt. Har man möjlighet att starta sina resor med mycket kort varsel har man störst möjlighet att hitta billiga resor. Dessa restresor brukar kunna bli så billiga att man inte behöver lägga ut mer än ca tusenlappen för att ta sig från Sverige till någon av de många fantastiska resmål Europa har att bjuda på. Visst är det härligt att finna en billig resa och snabbt över en helg sticka iväg till till exempel Rom eller Barcelona. Dessa båda städer är likvärdiga och har väldigt mycket att erbjuda. Rom bjuder på renässansens konstnärer, såsom Michelangelo och Rafael och deras skapelser medan Barcelona bjuder på mängder av verk av betydligt senare konstnärer. I Barcelona verkade den fantastiske Antoni Gaudi. Hans skapelser i modernista-stil är kända i hela världen. Har man turen att hela tiden finna billiga resor kan resmålen utökas med städer som Prag, London, Paris och Aten. Aten har tidigare inte varit ett så populärt mål att förlägga sina resor till. Staden har betraktats som smutsig och luften förorenad. Detta är inte fallet idag. Aten har fått en rejäl uppfräschning och staden är verkligen värd en av dina resor. Att sitta i Parthenon högt uppe på Akropolis en ljum kväll och blicka ut över den sjudande staden Aten är verkligen något att minnas.